Clarissenhof fase 2 Tilburg

NEW, TILBURG, WONINGBOUW, HOOGBOUW

Locatie

Tilburg

Omvang

29.730 m2

Opdrachtgever

SDK Vastgoed b.v. - Eindhoven

Jaar

2022

Het project Clarissenhof fase 2 in Tilburg is begin 2019 van start gegaan en bestaat uit laagbouw en een woontoren van 120 meter aan het Burgemeester Stekelenburgplein, vlak bij het centraal station. In totaal worden er ongeveer 250 huur- en koopwoningen gerealiseerd. Het zijn kwalitatief hoogstaande appartementen met alle voorzieningen van de binnenstad op loopafstand.

Vergelijkbare projecten

Zalmhaven Rotterdam

Zonneveld ingenieurs is al vanaf 2004 als hoofdconstructeur betrokken bij de ontwikkeling van het project Zalmhaven, een nieuwbouwplan met 475 woningen verdeeld over drie torens die gerealiseerd worden tussen de Gedempte Zalmhaven en de Houtlaan in het Scheepvaartkwartier in Rotterdam.
Het project bestaat uit twee delen; een hoogbouwdeel (ontworpen door DAM & Partners Architecten te Amsterdam) en een laagbouwdeel (ontworpen door KAAN Architecten te Rotterdam).
Het hoogbouwdeel van de Zalmhaven omvat een woontoren van ca. 220 meter hoog (daarmee het hoogste gebouw van Nederland) met ca 260 appartementen. Het laagbouwdeel bestaat uit grondgebonden woningen met erachter een parkeergarage met ca. 53 parkeerplaatsen en daarboven twee woontorens van ca 70 meter hoogte met ca. 180 appartementen en 35 eengezinswoningen.
Gedurende de realisatie heeft Zonneveld ingenieurs in opdracht van haar opdrachtgevers AM/Amvest als hoofdconstructeur een controlerende rol. De werktekeningen worden gemaakt door BAM Advies & Engineering.

Het project is in BIM uitgewerkt.
NEW, ROTTERDAM, WONINGBOUW, HOOGBOUW, CC3

B-tower

The B-Tower, midden in het centrum van Rotterdam, is een mixed-use toren. Op de begane grond en 1e verdieping is 4.000 m2 winkelruimte gerealiseerd voor The Sting, en de derde en vierde laag zijn bestemd voor parkeren. Op de 5e t/m 19e verdieping bevinden zich 24 appartementen en 54 Urban Studios. De appartementen zijn te boeken voor een short stay, zie www.urbanresidences.com.

The B-Tower staat direct naast het monumentale pand van de Bijenkorf, vlakbij de Beurstraverse, de Coolsingel en de Lijnbaan. De constructie van de toren bestaat uit in het werk gestort beton met gevels van verdiepinghoge glazen gevelelementen.
NEW, ROTTERDAM, MIXED-USE, HOOGBOUW