PMC, Utrecht

Het ontwerp voor het Prinses Máxima Centrum voor Kinderoncologie bestaat uit twee afzonderlijke gebouwen die elk een eigen functie en een hierop aangepaste constructie bezitten. Het gebouw aan de noordkant (“LABgebouw”) beschikt over zes bouwlagen (zeven ter plaatse van het parkeren) en biedt ruimte aan laboratoria en parkeerfuncties. Aan de zuidzijde van de kavel bevindt zich het zogenoemde ZORGgebouw. Dit heeft vier bouwlagen met op het dak een aantal techniekruimten.

De vormgeving van het Labgebouw omvat een strak volume dat op alle verdiepingen gelijk is. Die van het Zorggebouw wordt juist gekenmerkt middels patio’s en verbijzonderingen aan de gevel in de vorm van uitkragende volumes en balkons. Tussen de twee zorgafdelingen is op de 2e verdieping in een ‘brug’ voorzien van twee bouwlagen hoog. Tevens bevinden zijn twee bruggen van gelijke hoogte ter plaatse van de aansluiting naar het Labgebouw.