Nieuws

TivoliVredenburg Utrecht

Zonneveld biedt transformatiescan aan

PERSBERICHT

Rotterdam, 10 januari 2014 – Zonneveld ingenieurs biedt de provincie Utrecht een transformatiescan aan. Met deze scan inventariseert het ingenieursbureau de mogelijkheden tot succesvolle transformatie van de leegstaande kantoren in de provincie. “Veel gebouwen hebben meer mogelijkheden dan je op het eerste gezicht denkt. Als je weet welke delen je eruit kunt halen, zie je wat je met een kaal skelet kunt doen. Wij brengen de mogelijkheden die de constructies bieden in kaart.”, aldus Frans van der Linde, directeur van Zonneveld ingenieurs.

In de transformatiescan koppelt het bureau de constructieve mogelijkheden van de gebouwen aan  de vraag in de omgeving. Vaak wordt gedacht aan  het omzetten van kantoren naar studentenwoningen. Volgens Van der Linde is dat te beperkt: “Wonen, werken, winkelen en recreatie vloeit steeds meer in elkaar over. Onze transformatievoorstellen spelen in op deze maatschappelijke trends.”

Het bureau is goed bekend in Utrecht. Het is als constructeur onder meer betrokken bij de transformatie van het stationsgebied en van het Postkantoor Neude en was verantwoordelijk voor de transformatie van het muziekcentrum tot TivoliVredenburg.

Zonneveld doet de provincie dit aanbod aan de Utrechtse gedeputeerde Remco van Lunteren naar aanleiding van het besluit van de Provincie Utrecht om geen toestemming te geven voor de bouw van nieuwe kantoren, voordat het grote aantal leegstaande kantoren is weggewerkt.

  • Voor meer informatie, niet ter publicatie:
  • Perscontacten: Marcel van den Berg
  • Tel. nr.: 06-54267277
  • E mail: info@zonneveld.com