Nieuws

Zalmhaventoren te Rotterdam

Vrij spel voor bouw Zalmhaventoren

 

Niets staat de bouw van het hoogste gebouw van Nederland meer in de weg. De Raad van State verwierp afgelopen woensdagochtend de bezwaren van omwonenden tegen de bouwplannen van de 215 meter hoge woontoren in complex De Zalmhaven in Rotterdam. Het project De Zalmhaven bestaat uit de hoge woontoren en twee lagere torens. In totaal komen er 492 woningen en een aantal voorzieningen.

De Rotterdamse raad had al eerder ingestemd met de bouw, maar bewoners van de omliggende wijken waren naar de Raad van State gestapt, omdat ze vreesden voor parkeerproblemen en ”aantasting van het woon- en leefklimaat”. Een bezwaar was dat de hoge torens veel zonlicht weg zouden nemen.

Het bestemmingsplan staat met de uitspraak van de Raad van State vast. Daarover is geen hoger beroep meer mogelijk. Er lopen nog wel een aantal bezwaren van omwonenden tegen de bouwvergunning van de gemeente Rotterdam, die in april werd verleend.

Zonneveld ingenieurs is trots dat zij als hoofdconstructeur bij de bouw van het hoogste gebouw van Nederland betrokken is.
De bouw van het complex in het Scheepvaartkwartier is in 2020 gereed.